Вибір рубрики

Квітнуть історичні яблуні

26.04.2024

О, у Черкащині зараз така краса — квітнуть історичні яблуні, які понад сто років тому подарували місцевим селекціонери Симиренки. Олександр Михненко з Малого Старосілля розповідає захоплюючі історії про ці дерева, на яких колись росли великі та смачні яблука, як от сорт “Тітовка”. Симиренки не тільки вирощували яблука, а й експериментували з новими сортами, деякі з яких уже й забулися. Якось один з селекціонерів, Ладимир, мав яблуню з 15 різними щепленнями!

Ці дерева ще й дуже стійкі — витримують суворі зими та продовжують радувати око своїм цвітом. Усього Симиренки вивели близько двох з половиною тисяч різних сортів. Деякі старі сорти, як “Циганка”, “Папіровка” чи “Пепінка”, зараз знають тільки старі люди.

Незважаючи на роки та зміни, столітні яблуні продовжують квітнути і плодоносити. І кожен травень у фотоархіві Олександра Михненка — це яскраві свідчення їх незламної краси та сили.

Схожі новини:

06.05.2024

Грантова програма для бізнеса

Німеччина планує підтримати українські підприємства, які прагнуть здійснити екомодернізацію, за допомогою нової грантової програми. У...

Детальніше

06.05.2024

Готова страва із індички

ТМ Kendzer Meat з Дніпра, яка вже 4 роки спеціалізується на переробці індичатини, розширила свій...

Детальніше

06.05.2024

Кукурудзяні поля зменшуються

Європейські фермери збільшують посіви кукурудзи, тоді як українські площі під цією культурою скорочуються. Директорка департаменту...

Детальніше