Вибір рубрики

Квіти біля фруктових дерев

28.03.2024

Посадка квітів біля фруктових дерев допомагає зменшити потребу у використанні інсектицидів. Мухи, щитівки, та сонечка, які оселяються в полосах з польовими квітами, сприяють збільшенню кількості неушкоджених яблук та знижують потребу в хімічній обробці. Дослідження, проведене Університетом Редінга у Великій Британії, показало, що в садах, де поруч були висаджені квіткові поля, лише 48% дерев мали пошкоджені плоди, в той час як у контрольних садах цей показник сягав 80%. Завдяки цьому, в садах з квітковими смугами можна зібрати на 6,9% більше неушкоджених яблук преміум-класу.

“Посадка квітів біля фруктових дерев — це надійний метод запобігання пошкодженню врожаю, оскільки це дозволяє зменшити залежність від інсектицидів. В результаті на фермах буде більше корисних комах, а в супермаркетах — кращі британські продукти, оскільки біля садів буде створено більше квіткових смуг”, — зазначила Шарлотта Ховард, головна авторка дослідження.

В експерименті були використані широкі смуги польових квітів, шириною понад 5 метрів. Виявилося, що яблуні, розташовані поблизу цих квітників, мали на третину менший ризик пошкодження плодів навіть під час спалахів попелиці. Суттєве зменшення кількості пошкодженого врожаю було помічене на відстані до 50 метрів від квіткових смуг.

Схожі новини:

27.04.2024

Відродження Великодніх традицій

У Кропивницькому започаткували справжній кулінарний ренесанс, повертаючись до корінь Великодніх традицій! Місцевий волонтерський рух "Баба...

Детальніше

27.04.2024

Кафе із присмаком троянд

У маленькому селі на Одещині, що називається Трояндове, скоро відкриється дуже особлива кав’ярня. Це все...

Детальніше

26.04.2024

Опади не завадили технологіям

На Миколаївщині на фермі ТОВ «СП «ПАЕК» вода після останніх дощів затрималася на полях, де...

Детальніше