Вибір рубрики

Лідер виробництва молока та сухого козеїну

26.02.2024

О, ти чув про “Молокію”, що в Тернопільській області. Вони займають п’яте місце з виробництва питного молока і лідирують з експорту сухого казеїну. Щодня там переробляють аж 500 тонн молока, і все як у фільмі про майбутнє — повністю автоматизовано!

Зараз вони хочуть вийти на європейський ринок, тому планують отримання єврономеру. Це така перепустка для експорту продукції в ЄС. Але як і всім, війна підкинула їм викликів: поставки сировини, доступ до ринків, фінансування… все ускладнилось.

Юлія Свириденко, перший віцепрем’єр-міністр, каже, що молоко в нас дорожче, ніж у сусідів. І підтримує ідею гендиректора “Молокії”, Віталія Ковальчука, про розвиток ферм та модернізацію заводів. Ще каже, що для молочників є програма кредитів «5-7-9%», і “Молокія” вже скористалась, кошти на підході.

А ще “Молокія” — це не тільки молоко, а й великий внесок у місцевий бюджет Тернополя, близько 300 млн грн сплатили минулого року. Так тримати, “Молокія”!

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше