Вибір рубрики

Лідер виробництва молока та сухого козеїну

26.02.2024

О, ти чув про “Молокію”, що в Тернопільській області. Вони займають п’яте місце з виробництва питного молока і лідирують з експорту сухого казеїну. Щодня там переробляють аж 500 тонн молока, і все як у фільмі про майбутнє — повністю автоматизовано!

Зараз вони хочуть вийти на європейський ринок, тому планують отримання єврономеру. Це така перепустка для експорту продукції в ЄС. Але як і всім, війна підкинула їм викликів: поставки сировини, доступ до ринків, фінансування… все ускладнилось.

Юлія Свириденко, перший віцепрем’єр-міністр, каже, що молоко в нас дорожче, ніж у сусідів. І підтримує ідею гендиректора “Молокії”, Віталія Ковальчука, про розвиток ферм та модернізацію заводів. Ще каже, що для молочників є програма кредитів «5-7-9%», і “Молокія” вже скористалась, кошти на підході.

А ще “Молокія” — це не тільки молоко, а й великий внесок у місцевий бюджет Тернополя, близько 300 млн грн сплатили минулого року. Так тримати, “Молокія”!

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше