Вибір рубрики

Логістика має бути мінімальною

06.05.2024

Останні два роки фермерське господарство «Риск» у Київській області вирішило сфокусуватися на культурах, які легше перевозити. Вони зменшили площу під кукурудзою, замінивши її на сою, а також збільшили площу під озиму пшеницю. Врожай соняшника залишили без змін, оскільки мають поруч переробника, якому постачають зібраний урожай.

Як розповів власник «Риску» Микола Зубков, зараз господарство не планує додавати нові культури, оскільки це потребує нової техніки, знань та освоєння технологій вирощування. Їхня сівозміна залишається стабільною: пшениця, соняшник, кукурудза, соя.

Господарство використовує якісний насіннєвий матеріал. Наприклад, для соняшника та кукурудзи ми співпрацюємо з компанією RAGT Semences. Цього року скористалися програмою кредитування від «Укргазбанку» та Ukravit: взяли гербіциди, фунгіциди, посівний матеріал соняшнику та кукурудзи. Програма дуже зручна для аграрія — на 6 місяців під 0,01%. Цього часу достатньо, щоб посіяти, виростити, зібрати урожай і вчасно розрахуватися».

Цього року на полях ФГ «Риск» вони планують сіяти високоврожайний класичний гібрид соняшнику ранньостиглої групи РЖТ Волльф та кукурудзу РЖТ Ліпеккс.

Схожі новини:

19.05.2024

Німецька сільськогосподарська техніка

Німецька компанія Schneider вирішила порадувати нас своїм брендом сільськогосподарської техніки Eisen Löwe, який вони відродили...

Детальніше

19.05.2024

Нове лавандове поле

У селі Велика Омеляна на Рівненщині з'явиться нове лавандове поле, яке обіцяє зачарувати всіх своїм...

Детальніше

19.05.2024

Херсонська черешня дозріває

Уявіть собі, на Херсонщині у фермерському господарстві "Енограй" (ТМ FruitOk) на 50 гектарах виросли черешні...

Детальніше