Вибір рубрики

Лохина, малина, суниця і кавуни

11.03.2024

Лохина продовжує бути однією з найпопулярніших ягід в Україні, тримаючись у топ-3 разом з суницею та малиною. Цьогоріч малина трохи втратила в ціні через збільшення площ під вирощування, а от лохина залишається в числі фаворитів українських фермерів.

Незважаючи на те, що грандіозних нових плантацій ми вже не бачимо, як це було кілька років тому, фермери все одно продовжують розширювати свої площі під лохину. Це вже не той бум, але інтерес безперечно присутній. Хтось отримує гранти і планує засадити великі площі під цю ягоду.

Тарас Баштанник зазначає, що ягідництво в Україні розосередилося по всій країні, особливо після початку війни та проблем з водопостачанням у південних регіонах. Зараз кавуни, які теж можна зарахувати до ягід, вирощуються майже скрізь, від Сумської до Житомирської областей.

Найбільше ягідництво розвинуте на Заході та в Центрі України, де ця діяльність традиційно була популярна. Так, регіони як Волинь, Рівне, Житомир, Тернопіль, Львів та Вінниця залишаються лідерами у вирощуванні ягід, включно з лохиною, що продовжує розширювати свої позиції на ринку.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше