Вибір рубрики

Магія щеплення дерев

16.03.2024

Давайте поговоримо про магію садівництва, а саме – про щеплення плодових дерев. Це коли ми хитро приєднуємо частинку одного дерева до іншого, щоб виростити щось особливе. Наш товариш Віталій Ліневич з Житомира майстер у цьому ділі. Він уже років 15 застосовує свою фірмову методику і ділиться нею з усіма нами.

Віталій каже, що щеплення – це своєрідний фокус, який дозволяє нам виростити саме те, що ми хочемо. Він бере саджанці дикої черешні, посаджені восени, щоб вони прижилися. А потім весною, коли соки починають рухатися, але живці ще сплять, Віталій робить свою магію.

Перше правило – все інструменти мають бути стерильними, наче у хірурга. Віталій використовує окулірування, тобто прищеплює живець із трьома бруньками, щоб деревце гарно розгалужувалося. Робить надріз на підвої, а потім акуратно вставляє живець, щоб камбіальні шари зрослися.

А потім – трішки садового косплею. Наш живець одягається в спеціальний чохлик, який створює ідеальну вологість і захищає від висихання та замерзання. Віталій каже, що завдяки таким хитрощам ефективність щеплення стрибає вгору, і ми отримуємо здорові, красиві деревця, що дають смачні плоди.

Ось так з допомогою трохи науки, трохи мистецтва і багато терпіння можна створити чудовий сад своєї мрії!

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше