Вибір рубрики

Магія щеплення дерев

16.03.2024

Давайте поговоримо про магію садівництва, а саме – про щеплення плодових дерев. Це коли ми хитро приєднуємо частинку одного дерева до іншого, щоб виростити щось особливе. Наш товариш Віталій Ліневич з Житомира майстер у цьому ділі. Він уже років 15 застосовує свою фірмову методику і ділиться нею з усіма нами.

Віталій каже, що щеплення – це своєрідний фокус, який дозволяє нам виростити саме те, що ми хочемо. Він бере саджанці дикої черешні, посаджені восени, щоб вони прижилися. А потім весною, коли соки починають рухатися, але живці ще сплять, Віталій робить свою магію.

Перше правило – все інструменти мають бути стерильними, наче у хірурга. Віталій використовує окулірування, тобто прищеплює живець із трьома бруньками, щоб деревце гарно розгалужувалося. Робить надріз на підвої, а потім акуратно вставляє живець, щоб камбіальні шари зрослися.

А потім – трішки садового косплею. Наш живець одягається в спеціальний чохлик, який створює ідеальну вологість і захищає від висихання та замерзання. Віталій каже, що завдяки таким хитрощам ефективність щеплення стрибає вгору, і ми отримуємо здорові, красиві деревця, що дають смачні плоди.

Ось так з допомогою трохи науки, трохи мистецтва і багато терпіння можна створити чудовий сад своєї мрії!

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше