Вибір рубрики

Продуктів вистачить усім

23.03.2024

Як кажуть, якщо шукати срібну облямівку в хмарах, то ситуація з продовольчою безпекою в Україні служить чудовим прикладом. Світлана Литвин з «Українського клубу аграрного бізнесу» поділилася досить оптимістичним поглядом, кажучи, що для продовольчої безпеки України немає жодних загроз.

На початку війни були певні проблемки з овочами через ситуацію на півдні, але зараз ця історія вже в минулому. Захід і Центр України активно взялися за справу, і врожаї вирощуються майже по всій країні. Це як раз показує, що коли ми разом, то можемо перебороти будь-які виклики.

І ось ще один цікавий момент: Україна не лише забезпечує себе, а й експортує близько 60-70% свого врожаю, що допомагає наповнити бюджет країни. Аграрії мають чудове нюх на те, що потрібно ринку, а з нішевими культурами, як-от гречка чи цукрові буряки, так, бувають свої пригоди, але в загальному і цілому ситуація під контролем.

І ще хороша новина: зараз не спостерігається проблем із зберіганням врожаю, як це було раніше. Минулорічне зерно гарно збереглося та було або експортовано, або зберігається на елеваторах. Так що можна зітхнути з полегшенням – з нашою продовольчою безпекою все в порядку!

Схожі новини:

17.10.2024

Лохина смачна і корисна

України давно знаходиться серед лідерів країн-еспортерів лохини.За темпами зростання експорту ми опинилися у трійці світових...

Детальніше

16.10.2024

Ситуація зі свинарством

Ситуація зі свинарством в Україні залежить від соціально - екаономічного стану. Поголів'я свиней, її килькість...

Детальніше

15.10.2024

Гурмани полюбляють український часник

Український часник сорту «Любаша» тепер експортують у Японію. Компанія mVm Shoji Co. Ltd з міста...

Детальніше