Вибір рубрики

Місце збереження існуючих порід

26.04.2024

На Чернігівщині, на фермі “Велесова ферма”, ведеться активна робота по збереженню корів українських порід, які майже зникли. Це місце — справжній оазис для цінних порід, де тварини отримують відмінний догляд та живуть у чудових умовах. Любов до корів і бажання зберегти цінні породи передається з покоління в покоління.

Михайло Травецький, ветеринар і власник ферми, поділився своїми досвідом та викликами, з якими він зіткнувся під час окупації. Важкі часи змусили його шукати альтернативні способи годування тварин та збуту молока, але він не втратив надії і продовжував дбати про кожну корову.

Сьогодні “Велесова ферма” є справжнім музеєм під відкритим небом, де живуть корови сірої, білоголової, червонорябої та інших українських порід. Ферма не тільки зберігає існуючі породи, але й активно працює над їх розмноженням і покращенням генетичних ліній.

Це історія не тільки про виживання та збереження культурної спадщини, але й про незламність та пристрасть до своєї справи, яка допомагає переживати найскладніші часи і йти вперед, незважаючи на всі труднощі.

Схожі новини:

07.05.2024

Відновлення теплиць на Херсонщині

Олексій Білий, фермер із Херсонщини, який вирощує овочі, цього року збільшив площі посіву. Вони посадили...

Детальніше

06.05.2024

Логістика має бути мінімальною

Останні два роки фермерське господарство «Риск» у Київській області вирішило сфокусуватися на культурах, які легше...

Детальніше

06.05.2024

Грантова програма для бізнеса

Німеччина планує підтримати українські підприємства, які прагнуть здійснити екомодернізацію, за допомогою нової грантової програми. У...

Детальніше