Вибір рубрики

Молочна галузь України

02.06.2024

Що стосується молочної галузі в Україні та її шляху до євроінтеграції, то Єлизавета Святківська з Євроінтеграційного комітету має що сказати. Вона зазначає, що багато українських молочних підприємств уже відповідають європейським стандартам і впровадили сучасні системи контролю якості та безпеки продукції. Це добра новина, адже вони зможуть легко адаптуватися до нових вимог і продовжити експорт своєї продукції до країн ЄС.

Однак не всі так оптимістично налаштовані. Багатьом підприємствам ще потрібно оновити своє обладнання та покращити рівень санітарії. Це велика інвестиція, і, на жаль, не всі мають необхідні ресурси для таких змін. Є також і інші перешкоди на шляху до європейських ринків, як-от потреба у навчанні персоналу, недостатня інформація про європейські закони та вимоги, а також дефіцит якісної сировини.

Тому, хоча деякі підприємства вже готові до експорту, для інших ще багато роботи попереду, щоб досягти необхідних стандартів і вийти на європейські ринки.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше