Вибір рубрики

Молока стало більше і ціна зменшилася

16.05.2024

Ціни на ринку молока трохи поповзли вниз, бо молока стало більше, ніж зазвичай. Станом на 5 травня середня ціна молока склала 13,76 грн за кілограм, і це на 34 копійки менше, ніж місяць тому. А ще цікаво, що ціна на екстра ґатунок молока тепер 13,99 грн/кг, а вищий ґатунок також стільки ж.

Та не тільки молоко першого ґатунку подешевшало, його середня ціна зараз 13,29 грн/кг. Отже, велика пропозиція молока на фермах і менший попит на нього з боку переробних заводів змушують ціни танути.

Аналітики кажуть, що так сталося через збільшення кількості молока, яке фермери надають для переробки. Цікаво, що сьогодні молоко в Україні на 21% дешевше, ніж в середньому по Європі, і на 25% дешевше, ніж у Польщі. Може, саме це і спонукатиме європейців купувати наше молоко активніше?”

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше