Вибір рубрики

Можливі варіанти логістики

23.05.2024

Тепер, якщо говорити про логістику через порти Дунаю, то вона, на жаль, виходить дорожчою за доставку через глибоководні порти Одещини. Ось таке зауваження маємо від Михайла Різака з компанії «НІБУЛОН». Порти на Дунаї виявляються на 5 доларів за тонну дорожчими через додаткові 250 км шляху автотранспортом та 200 км залізничних перевезень.

Але не все так безнадійно, бо є кілька варіантів, як можна покращити ситуацію. Наприклад, «Укрзалізниця» могла б ввести спеціальний тариф для перевезень з Чорноморська до Дунаю та назад, що допоможе зробити логістику через Дунай більш конкурентоспроможною. Також допомога донорів із наданням додаткових вагонів і причепів для річкових портів допоможе зменшити вартість перевезень зерна від річкових терміналів до залізниці.

Михайло також відзначив, що від коли «НІБУЛОН» отримав перші вагони-хопери, вже перевезли близько 73 тисяч тонн українського зерна. Це допомагає не тільки компанії, а й усьому світу забезпечити продовольчу безпеку.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше