Вибір рубрики

Можливості для навчання і роботи

05.04.2024

На Золочівщині є місце, яке просто вражає – педагогічна ферма, створена отцем Михайлом Сукмановським та його дружиною Оксаною. Цей надихаючий проект дарує людям з особливими потребами надію та можливості для навчання, роботи й, звісно, повноцінного життя.

Знаєте, отець Михайло колись мріяв літати серед хмар, але зрештою знайшов своє покликання у служінні іншим. Його бажання допомогти виникло після місії у Косово, де він був військовим капеланом. Повернувшись додому, він відчув гостру потребу допомагати дітям з інвалідністю на своїй парафії, які потребували більшої уваги та підтримки. Його дружина Оксана одразу підтримала цю ідею.

І ось, з невеликої групи дітей, ця ініціатива переросла у велику інклюзивну спільноту. Їхнє зусилля не залишилося непоміченим – вони стали єдиними в Україні, хто отримав грант від уряду Люксембургу, що дозволило їм створити інклюзивний центр з басейном, соляною кімнатою, спортмайданчиком та тренажерами. А ще перетворити стару школу на ферму з сироварнею, де мешкають різні тварини та є пасіка. Все це допомагає їм забезпечувати життєдіяльність проекту.

Сукмановські не зупиняються на досягнутому та планують розвивати свій проект далі, залучаючи військових, які також потребують реабілітації. А ще їхня ферма – це чудове місце для туристів. Тут можна поспілкуватися з тваринами, скуштувати неймовірно смачні сири та просто насолодитися спокоєм.

Схожі новини:

03.05.2024

Тестування різноманітних сортів культур

Вже цього року група «Агротрейд» відзначиться надзвичайно масштабним планом досліджень, адже вони збираються провести 411...

Детальніше

03.05.2024

З’явилися перші сходи картоплі

Цьогорічний сезон картоплі розпочався з позитивних нот, адже погода дозволила фермерам почати посівну роботу дещо...

Детальніше

03.05.2024

Один із найкращих вишів України

Сумський національний аграрний університет потрапив до переліку 25 найкращих вишів України, чого вдалося досягти завдяки...

Детальніше