Вибір рубрики

Минулорічна картопля дорожчає

23.05.2024

Ось і настав час поговорити про картоплю! Знаєте, ціни на картоплю минулого врожаю в Україні останнім часом пішли вгору, і вже вихідними вони зросли на чверть!

Тепер фермери продають свою картоплю врожаю 2023 року за 15-22 гривні за кілограм. Це на 27% більше, ніж було на кінець попереднього тижня. Чим це викликано? Так, ось фермерам вдається підняти ціни через те, що пропозиція картоплі стає меншою, а попит залишається стабільним. А ще оптові компанії час від часу нарікають на нестачу якісної картоплі у виробників, тому їм складно зібрати достатньо великі партії для закупівлі.

Зараз картопля в Україні в середньому у 3,4 раза дорожче, ніж була минулого року у такий самий час. І багато хто вважає, що ціни будуть зростати й далі. Чому? Тому що багато картоплі цього року не в найкращому стані, а запаси у домашніх господарствах швидко зменшуються.

Так що, друзі, якщо ви плануєте запасатися картоплею, можливо, варто поспішити!

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше