Вибір рубрики

Наукова діяльність господарства

26.03.2024

ТОВ «Агрофірма «Колос» веде спільну наукову роботу з купою наукових установ. Вони там з озимою пшеницею магію творять, вже 9 сортів зареєстрували, а ще три – на перевірці. Понад 50 тис. сортозразків красуються на Львівщині, займаючи близько 20 га щороку.

А ще ці розумники селекціонують кукурудзу та сою, маючи вже кілька гібридів і сортів у розробці, навіть гречку та сидеральні культури не обминають. Все це вони роблять, щоб перейти на біологічний спосіб вирощування.

І ось що вони вам скажуть: нагодуй бактерію, а вона вже рослину підтримає. Їхні біопрепарати – це щось! Вони ними насіння протруюють, інокулюють, захищають від шкідників і хвороб, а ще й стимулюють ріст рослин, та й токсини не дають поглинати.

Вони майстри з виготовлення власних біопрепаратів, які застосовують на різних культурах, від зернових до тепличних. І що круто – вони виготовляють свої біодобрива, навіть біогранулу мають, яку вносять прямо під час висіву. Тож у них ґрунти – просто зразок здоров’я.

А ще вони майстерно готують добрива з відходів сільгоспвиробництва, як-от компост на основі гною, що є справжнім скарбом для ґрунту. Завдяки додаванню мікробіологічних препаратів отримують сипуче добриво, яке не лише живить рослини, а й покращує структуру ґрунту.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше