Вибір рубрики

Не звичайна колекція томатів

09.05.2024

Наталія Боярчук, мешканка села Гірка Полонка на Волині, вирощує понад 70 сортів томатів біля свого будинку. Вона колекціонує різні рослини, маючи понад тисячу видів — від салатів до картоплі. Цього року її колекція томатів виросла до 74 сортів.

Вона почала сіяти насіння ранніх і пізніх сортів томатів з 24 лютого до 17 березня, підписуючи кожен горщик, щоб не плутати сорти. Для догляду за розсадою вона рекомендує своєчасний полив і посадку насіння в добре підготовлений, поживний ґрунт. Наталія додає до ґрунту яєчну шкаралупу, перемелену на кавомолці, змішуючи з компостом і нейтральним покупним ґрунтом.

Окрім догляду за рослинами біля будинку, вона також вирощує інші культури в полі. Компостна яма біля її ділянки забезпечує органічне добриво з кухонних відходів і посліду тварин.

Наталія веде журнал для обліку розсади, записуючи дати посіву, щоб не плутатися. Допомагає їй старший син та його побратими. Наталія вважає, що в городництві важливо вивчати сорти рослин і препарати для їхнього захисту від шкідників.

Схожі новини:

20.05.2024

Майбутнє українського агроекспорту

Що стосується майбутнього українського агроекспорту до ЄС, то тут важливу роль зіграють червневі вибори до...

Детальніше

20.05.2024

Тепличний досвід європейців

На Чернігівщині фермери вже не бояться травневих заморозків, бо мають нові теплиці! Це стало можливим...

Детальніше

20.05.2024

Терапевтичний сад у Києві

В Україні з'явиться перший терапевтичний сад прямо на території Київської психіатричної лікарні імені Павлова! Це...

Детальніше