Вибір рубрики

Нестача води і екологія

12.05.2024

У Криму почали пересихати річки через нестачу опадів та інші фактори, розповів Євген Хлобистов, еколог Кримськотатарського ресурсного центру. В річці Малий Салгир спостерігається місячна норма, а в інших — лише до 54% від неї. Це призвело до того, що рівень води в річках різко знизився або вони пересихають.

“Це природний процес: у Криму зараз мало опадів, і ще воду забирають зі штучних водосховищ для щоденних потреб. Проблемою є також хаотична забудова навколо річок, яка знищує маленькі джерела, що живлять річки”, — пояснив Хлобистов.

Крім того, мілітаризація регіону, зростання населення та нераціональний розподіл води тільки погіршують ситуацію. У 2020 році в Криму пересохли багато малих і середніх річок, включаючи одну з найбільших — Бельбек.

Через ці фактори експерт прогнозує, що проблема з водою на півострові надалі лише загострюватиметься.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше