Вибір рубрики

Невибагливі альпійські кози

17.04.2024

Не так давно, кропивничанка Тетяна Соловйова, вразившись мистецтвом сироваріння під час своєї подорожі Італією, вирішила з чоловіком Євгенієм запустити власну міні-ферму неподалік Кропивницького. На їхньому подвір’ї тепер весело блеять п’ятеро дорослих кіз та п’ятеро маленьких козенят.

Пара обрала альпійських кіз не просто так – ці красуні не тільки мають чудове молоко, але й дуже невибагливі, до того ж, не переводять духу на кожну погодну зміну. Тетяна, яка на професію психологиня, вважає сироваріння своїм хобі та способом відпочити. І знає вона про сири все, адже в Італії освоїла аж 62 технології приготування та навіть розробила 20 власних.

Так, з десяти літрів козиного молока вони можуть отримати півтора кілограма смачнющого напівтвердого сиру. Загалом, на день переробляють близько 40 літрів молока. Тетяна розповідає, що кожен сир унікальний та вимагає свого часу для визрівання, залежно від технології. А їхні сири з козиного молока знаходять своїх шанувальників серед знайомих та на крафтових ярмарках.

Отже, якщо ви колись опинитесь неподалік Кропивницького, знаєте, куди заходити на дегустацію справжнього італійського сиру, зробленого українськими руками!

Схожі новини:

06.05.2024

Готова страва із індички

ТМ Kendzer Meat з Дніпра, яка вже 4 роки спеціалізується на переробці індичатини, розширила свій...

Детальніше

06.05.2024

Кукурудзяні поля зменшуються

Європейські фермери збільшують посіви кукурудзи, тоді як українські площі під цією культурою скорочуються. Директорка департаменту...

Детальніше

06.05.2024

Планується зростання поголів’я корів

В Україні за 2023 рік було вироблено 7,34 млн т молока, з яких 4,54 млн...

Детальніше