Вибір рубрики

Нова колії на залізниці

21.04.2024

«Укрзалізниця» зараз береться за таку справу, що аж дух захоплює – пускають нову колію з Чопа до Ужгорода, але не просту, а європейську! Уявляєш, 11 квітня вже першу рейку поклали, ніби міст між Україною та ЄС зводять.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль каже, що цей проект – це не просто нова дорога для потягів, а ціла авеню можливостей! Більше комфорту в поїздках, вантажики будемо куди зручніше перевозити, і навіть кордони перевантажені трохи розвантажимо. І ось це все – Ужгород отримує прямий шлях до Європи на коліях, як у казці.

А ще знаєш, що круто? ЄС подає пів коштів на цей проект через свій фонд Connecting Europe Facility. Цілком сума – 1,3 млрд гривень, а роботу планують завершити за 14 місяців. Трасу на 22 кілометри вже уявляю, як майбутнє тут і зараз починається.

Але це ще не все! Кажуть, може бути й продовження колії до Львова. Це вже зовсім фантастика – Львів на крок ближче до Європи, прямо як у справжній європейській казці.

Схожі новини:

27.07.2024

Збережемо традиції рогозоплетіння

У Вінниці минулого вікенду було дуже класно! Там відбулася крута подія під назвою «Заплетемо рогозу»,...

Детальніше

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше