Вибір рубрики

Нові можливості рису

18.02.2024

Південнокорейські вчені з Університету Йонсей зробили щось на зразок кулінарного чуда! Вони створили гібридний рис, який поєднує в собі… ну, рис і яловичину. Так, так, ви не помилилися – в лабораторіях вирощені зернятка рису, які містять у собі коров’ячі м’язові та жирові клітини.

Ця інновація має на меті забезпечити людство дешевшим і екологічно більш прийнятним джерелом білка, знижуючи при цьому вуглецевий відбиток, порівняно з традиційним виробництвом м’яса. Спочатку зернятка рису покривали рибним желатином, щоб створити “зчеплення” для м’ясних клітин. Далі, в кожне зернятко “поселили” стовбурові клітини м’язів і жиру корови, які потім пустили в ріст у спеціальних умовах.

Отже, тепер маємо зернятка рису, що в середині містять справжнє м’ясо, творячи ідеальне місце для росту та розвитку клітин, наче маленькі біологічні квартири з повноцінним “харчуванням”. Винахідники сподіваються, що такий підхід відкриє двері до нових можливостей у виробництві їжі, пропонуючи альтернативу традиційному м’ясу з куди меншим навантаженням на нашу планету.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше