Вибір рубрики

Новий цех з виробництва добрив

26.03.2024

Холдинг Ostchem, що є частиною Group DF, додав до свого портфеля ще одну перлину — відкрив суперсучасний цех з виробництва карбамідо-аміачної суміші (КАС) прямісінько на Рівнеазоті. Так от, це нове дітище покликане обслуговувати наших західних фермерів і планує виробляти аж 300 тис. тонн КАС щоріку. Уявіть, ще у лютому-березні цього року там завершили всі тести й вже відвантажують першу продукцію на весняну посівну.

Та не тільки на Рівнеазоті справи йдуть вгору, адже на Черкаському «Азоті» теж є виробництво КАС, але з потужністю в 1 млн тонн. І ось цікаво: нова лінія не тільки бʼє рекорди за обсягами, але й всіма правилами відповідає європейським еко-стандартам. А ще там застосовують таку фішку як «гомонізація», завдяки якій КАС виходить однорідним і довше зберігається. Це, до речі, дуже до вподоби нашим аграріям та, вірогідно, знайде своїх шанувальників і за кордоном.

І ще, в Ostchem кажуть, що КАС — це майбутнє українського ринку азотних добрив. Ну а ми споживаємо майже 850 тис. тонн на рік, з яких чимало — імпорт, і не завжди якісний. Отож, виглядає так, що завдяки таким проєктам як новий цех на Рівнеазоті, ми зможемо менше залежати від імпорту та підтримати власне виробництво.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше