Вибір рубрики

Новий цех з виробництва добрив

26.03.2024

Холдинг Ostchem, що є частиною Group DF, додав до свого портфеля ще одну перлину — відкрив суперсучасний цех з виробництва карбамідо-аміачної суміші (КАС) прямісінько на Рівнеазоті. Так от, це нове дітище покликане обслуговувати наших західних фермерів і планує виробляти аж 300 тис. тонн КАС щоріку. Уявіть, ще у лютому-березні цього року там завершили всі тести й вже відвантажують першу продукцію на весняну посівну.

Та не тільки на Рівнеазоті справи йдуть вгору, адже на Черкаському «Азоті» теж є виробництво КАС, але з потужністю в 1 млн тонн. І ось цікаво: нова лінія не тільки бʼє рекорди за обсягами, але й всіма правилами відповідає європейським еко-стандартам. А ще там застосовують таку фішку як «гомонізація», завдяки якій КАС виходить однорідним і довше зберігається. Це, до речі, дуже до вподоби нашим аграріям та, вірогідно, знайде своїх шанувальників і за кордоном.

І ще, в Ostchem кажуть, що КАС — це майбутнє українського ринку азотних добрив. Ну а ми споживаємо майже 850 тис. тонн на рік, з яких чимало — імпорт, і не завжди якісний. Отож, виглядає так, що завдяки таким проєктам як новий цех на Рівнеазоті, ми зможемо менше залежати від імпорту та підтримати власне виробництво.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше