Вибір рубрики

Новий проект “Земельний банк”

01.06.2024

Українські фермери скоро отримають шанс отримати доступ до великих площ державних земель. Заступник голови Фонду державного майна України Ігор Тимошенко на Agro Ukraine Summit представив новий проєкт під назвою «Земельний банк». Це дасть аграріям можливість орендувати землі через прозорі онлайн-аукціони на платформі «Прозорро.Продажі».

Орендна плата встановлена на рівні 12% від нормативно-грошової оцінки землі, а терміни оренди варіюються від 14 до 25 років залежно від типу насаджень. Це важливий крок у підтримці агровиробників, особливо тих, хто втратив свої землі через військові дії.

Незабаром уряд оголосить про перші земельні ділянки, доступні для оренди — це 104,2 тис. га, які будуть виставлені на торги вже цього літа. Такі ділянки знаходяться по всій Україні, давши можливість аграріям з різних куточків країни брати участь в аукціонах.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше