Вибір рубрики

Обладнання для навчання бджільництву

09.03.2024

Гадяцьке аграрне училище, що на Полтавщині, зазнало справжнього технологічного буму, завдяки проєкту USAID «Економічна підтримка України». Училище отримало купу крутезного обладнання для лабораторій із бджільництва і навіть для цеху переробки меду. Тепер там є всього понатикано: від ноутбуків до мікроскопів і від медогонок до інкубаторів для виводу маток. Таке апгрейднуте училище навчатиме майбутніх бджолярів за останнім писком бджільництва.

Директорка Наталія Сенчук вже мріє, як студенти розгорнуть нові знання на практиці, адже сезон на носі. Це великий крок до популяризації бджільництва серед молоді та до впровадження новітніх технологій в галузі. Випускники з новим обладнанням тепер можуть з легкістю розпочати власний бізнес і допомагати піднімати економіку країни після війни.

І це ще не всі приємні новини, бо USAID обіцяє незабаром доставити ще більше обладнання, а також платформу для транспортування вуликів і навіть тимчасовий будиночок для пасічників. І навіть 100 дерев’яних вуликів на підході, щоб студенти мали, де вдосконалювати свої навички.

Училище, яке є єдиним у країні, що спеціалізується на підготовці бджолярів, з гордістю готує 198 студентів стати професіоналами своєї справи. І з такою підтримкою їх майбутнє в аграрній галузі виглядає справді медовим!

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше