Вибір рубрики

Огірки і томати із теплиці

23.02.2024

Останні пару років в Україні стало помітно менше вирощувати овочів у теплицях. Це, звісно, вплинуло на ціни – вони трохи підскочили. І ще одна цікавинка: виробництво почало переїжджати з півдня країни ближче до центру та сходу.

За офіційною статистикою, минулого року площа під огірками і томатами у теплицях значно зменшилася порівняно з попереднім. Але є і хороші новини: після деяких втрат, особливо через окупацію деяких районів, була проведена релокація, і частину виробництва вдалося відновити у інших областях.

Звісно, взимку ми більше покладаємось на імпортні овочі, зокрема з Туреччини, тому ціни на томати та огірки зараз високі – майже як і раніше. Але вони можуть ще піднятися, бо в Туреччині закінчується сезон, а у нас поки що не так багато власної продукції.

Так що, якщо ти плануєш велику закупку огірків чи томатів, можливо, варто почекати до травня, коли ситуація з цінами може стати трохи кращою. Ну і давай сподіватися, що наші теплиці скоро повернуться до своїх звичайних обсягів виробництва.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше