Вибір рубрики

Огірки і томати із теплиці

23.02.2024

Останні пару років в Україні стало помітно менше вирощувати овочів у теплицях. Це, звісно, вплинуло на ціни – вони трохи підскочили. І ще одна цікавинка: виробництво почало переїжджати з півдня країни ближче до центру та сходу.

За офіційною статистикою, минулого року площа під огірками і томатами у теплицях значно зменшилася порівняно з попереднім. Але є і хороші новини: після деяких втрат, особливо через окупацію деяких районів, була проведена релокація, і частину виробництва вдалося відновити у інших областях.

Звісно, взимку ми більше покладаємось на імпортні овочі, зокрема з Туреччини, тому ціни на томати та огірки зараз високі – майже як і раніше. Але вони можуть ще піднятися, бо в Туреччині закінчується сезон, а у нас поки що не так багато власної продукції.

Так що, якщо ти плануєш велику закупку огірків чи томатів, можливо, варто почекати до травня, коли ситуація з цінами може стати трохи кращою. Ну і давай сподіватися, що наші теплиці скоро повернуться до своїх звичайних обсягів виробництва.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше