Вибір рубрики

Огранічна олії з волоського горіха

10.04.2024

Агрофірма «Світанок», що у Харківській області, вивела на ринок першу в Україні органічну горіхову олію. І це не просто така олія, а олія з горіхів, що виросли в їх власному, повністю органічному горіховому саду, а потім – тюк-тюк – і в органічну олію перетворилась. У «Укрметртестстандарті» підтвердили, що все чисто, все органічно.

Президент Української горіхової асоціації Геннадій Юдін розказав, що вони мають найбільший горіховий сад у північній зоні, де горіхові сади взагалі рідкість. Сад в Богодухівському районі – це 103 га волоських горіхів і 72 га фундука, і всі вони під органічним наглядом.

І знаєте що? Їхні горіхи не просто ростуть та радують око. Вони йдуть у виробництво першої промислової партії органічної олії з волоського горіха, виготовленої на потужностях київського підприємства ТОВ «М «ПЛЮС ГРУП», яке теж має органічний сертифікат і досвід у виробництві олій.

Перша партія цієї чудової олії вже готова зустрітися з українськими гурманами, а згодом і зі світом. А Геннадій Юдін каже, що нам пора рухатись від статусу просто сировинного горіхового постачальника до розробників та виробників горіхової продукції вищої проби. І здається, «Світанок» вже на правильному шляху!

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше