Вибір рубрики

Олія буде на столах

15.03.2024

Зазирнімо на поля України, де соя зараз — зірка аграрної сцени! Агентство “АПК-Інформ” підгледіло за фермерами і каже, що вони цього року збільшать площі під соєю, бо ця культурка не лише красива, але й вигідна. Очікується, що посіви сої досягнуть 2,3 мільйона гектарів, а це рекорд, друзі! І все тому, що соя витісняє інші культури, такі як соняшник чи ярі зернові.

Що ж до соняшнику, то тут без змін — виробники тримають марку і планують сіяти стільки ж, скільки й минулого року. А от ріпаку трохи пощастило менше, бо через суху осінь деякі аграрії відмовилися від його сівби.

Також важлива новина для любителів ріпаку — ярий ріпак може похвалитися рекордними площами цього року. Тож, хоча загалом площа під ріпаком трохи скоротиться, але врожай обіцяє бути непоганим.

Отакі справи на українських полях — соя в ролі головної героїні, соняшник тримається стійко, а ріпак трохи підпускає, але не здається. Урожай 2024 обіцяє бути цікавим!

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше