Вибір рубрики

Осушувально-зволожуюча система

14.02.2024

Є новини від українських фермерів, які дуже актуальні зараз, з огляду на всі ці зміни клімату та засухи, що нас дедалі частіше відвідують. Так от, на Житомирщині вони вирішили не сидіти склавши руки та взялися за відновлення зрошення своїх полів. Знаєш, що вони зробили? Створили перше в Україні об’єднання водокористувачів під назвою «Лесині джерела». Це такий крок вперед для всіх, хто хоче свої поля тримати в тонусі незалежно від погоди.

Ініціативу підхопило фермерське господарство «Аделаїда», що у тих краях. Вони там займаються культурами, яким без вологи ніяк, тому вирішили не чекати на природні опади, а взяли все в свої руки. І ось, завдяки таким осушувально-зволожувальним системам, як Теснівська, вони зможуть і водицю з поля вести, коли її забагато, і додавати, коли посуха.

Найважливіше, що тепер, коли об’єднання взялося за управління Теснівською системою, вони мають шанс не тільки збільшити площі оброблюваних земель, а й забезпечити стабільні урожаї різноманітних культур.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше