Вибір рубрики

Папір із опалого листя

28.01.2024

Український стартап Releaf Paper, що виробляє папір з опалого листя, інвестує €500 тис. у проєкт сировинного виробництва в Україні.

Про це розповів співзасновник та CEO Releaf Paper Олександр Соболенко в інтерв’ю Mind.

«З другого півріччя наша компанія має намір розпочати реалізацію проєкту з виробництва сировини в Україні, яка перероблятиме зелені відходи для виробництва наповнювача для паперу. Це унікальне ноу-хау є основною ідеєю Releaf Paper, і на цей момент в Україні відсутній аналогічний вид виробництва», — зазначив він.

Коли компанія вирішить розширити формат установки до повноцінної целюлозної фабрики, інвестиції зростуть до €5 млн, а потужність переробки зелених відходів збільшиться до 25 тис. т щороку.

Компанія почне з категорії паковання — картонних коробок, обгорткового паперу та паперових пакетів, будуть також блокноти.

«Усі продукти будуть виготовлятися з українського листя, зібраного муніципальними службами в містах, яке ми перетворимо на наш матеріал Releaf Paper на місцевих українських підрядних підприємствах», — пояснив Соболенко.

За матеріалами AgroPortal.

Схожі новини:

17.10.2024

Лохина смачна і корисна

України давно знаходиться серед лідерів країн-еспортерів лохини.За темпами зростання експорту ми опинилися у трійці світових...

Детальніше

16.10.2024

Ситуація зі свинарством

Ситуація зі свинарством в Україні залежить від соціально - екаономічного стану. Поголів'я свиней, її килькість...

Детальніше

15.10.2024

Гурмани полюбляють український часник

Український часник сорту «Любаша» тепер експортують у Японію. Компанія mVm Shoji Co. Ltd з міста...

Детальніше