Вибір рубрики

Переробна галузь шукає шляхи на експорт

24.02.2024

Після того як почалася агресія проти України,наша харчова переробка показала себе набагато стійкішою, ніж інші галузі. Вже зараз вона майже повернулась до свого звичного ритму, як до всієї цієї біди. Але щоб і далі тримати марку та розвиватись, нам важливо шукати нові шляхи для експорту. Якщо ми не будемо продавати за кордон, то нашим аграріям буде нікуди дівати свою продукцію, а це значить, що й вкладатися в удосконалення вони перестануть.

Борис Шестопалов з HD-group каже, що зараз в наших магазинах половина товарів – це імпорт, і під час війни їх кількість зросла на третину. Це трошки непокоїть, бо валюта тече за кордон не тільки за зброєю чи енергоресурсами, а й за цими самими продуктами. Значить, треба гарно порозумітися і на нашому ринку теж. Борис вважає, що зараз, хоч і часи бурхливі, саме момент для нових починань, інвестицій та створення нових підприємств.

А от у ГС «Українська асоціація агровиробників» кажуть, що малим і середнім аграріям зараз важко стати частиною великого бізнесу, бо вони не мають засобів і можливостей для цього. На ринку з’являються великі гравці, а наші фермери не можуть увійти в цю гру. Вікторія Березкіна з асоціації каже, що важливо об’єднати зусилля, щоб допомогти малим виробникам стати частиною цієї великої системи і дати їм інструменти для розвитку. Тільки разом ми можемо підняти переробну галузь на новий рівень і зробити наших аграріїв частиною цього успіху.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше