Вибір рубрики

Перетворює цукор на клітковину

23.03.2024

Британський стартап Zya винайшов щось революційне — фермент, який перетворює цукор на клітковину ще до того, як ми його засвоїмо. Це чудова новина, особливо для ринку США, де споживання цукру зашкалює, а проблеми з ожирінням та діабетом турбують багатьох. І ось, вже у 2026 році ми можемо очікувати на появу цього диво-продукту.

Завдяки цій розробці, яка є вдосконаленою версією вже існуючого ферменту, можна буде перетворити цукор на корисну клітковину інулін, не втрачаючи при цьому смакових якостей їжі. А ще круто, що виробляють цей фермент за допомогою мікроорганізмів, які зазвичай живуть у нашому кишечнику, але тепер вони працюватимуть на нас ще краще.

Команда Zya вже випробувала цей фермент на свинях, і результати вражають. Тепер чекаємо на тести з людьми. Це може стати справжнім проривом у здоровому харчуванні і боротьбі з надмірним споживанням цукру. Уявіть, їси солодке і одночасно покращуєш своє здоров’я. Неймовірно, правда?

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше