Вибір рубрики

Перші вітамінні вітання

10.03.2024

У господарстві “ОСЬО” на Київщині діляться секретами успішного вирощування редиски, що є одним з перших весняних вітамінних привітів на українських городах. Юлія Ворощук, голова цієї органічної ферми, каже, що редиска – це такий товариш, що порозуміється з усіма на грядці, але найкраще їй вдається у березні чи на початку квітня, коли блішки ще дрімають. В “ОСЬО” віддають перевагу ранньому та пізньому вирощуванню, щоб уникнути небажаної компанії шкідників.

Вони вирощують ніжні сорти редиски, такі як Селеста та Віола у теплиці, та Рубін на відкритих грядках, стежачи за тим, щоб спека не змусила їх гірчити. Юлія каже, що секрет солодшої редиски – в щедрому поливі. А ще вони продають редис поштучно, тому збирають урожай, коли вона ще молода, з тонкою шкіркою та хрумкою серцевиною.

Ворощук зауважує, що редиска має унікальну здатність рости в будь-яку погоду, але для ідеального смаку варто приділити їй трохи уваги. І ще один лайфхак від Юлії: бадилля редиски теж можна їсти, особливо якщо овоч вирощено без боротьби зі шкідниками хімічними засобами. Тож не пропустіть можливість додати його до свого весняного меню!

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше