Вибір рубрики

Площі під горох зростають

27.03.2024

Останнім часом ціни на горох в Україні значно підскочили, і головною причиною цього стало скасування Індією мит на імпорт цієї культури. Під час аналітичного брифінгу кооперативу ПУСК обговорили, що основним рушієм ринку є запит з Індії.

Якщо на початку лютого тонна жовтого гороху коштувала приблизно 10 000 грн, то до 25 березня ціна стрибнула до 13 500 грн за тонну. Хоча коливання валютного курсу мало свій вплив, вирішальним фактором стало скасування Індією мит на імпорт до кінця квітня 2024 року.

Індія – великий споживач нішевих культур, тому ціни на горох можуть зростати ще декілька тижнів. Але якщо Індія припинить безмитний імпорт, ціни можуть знизитися вже у другій половині квітня. Наразі українські фермери активно укладають контракти на постачання жовтого гороху до Індії.

Станом на 22 березня в Україні вже посіяно 53,1 тис. га гороху, а Мінагрополітики прогнозує, що цьогорічні посівні площі складуть близько 160 тис. га, що на 10 тис. га більше порівняно з минулим роком. Варто зазначити, що прогнозувати посівні площі під ярими культурами доволі складно, адже 2023 року деякі землі, які цього року будуть засіватися, наприклад на Харківщині, не використовувались.

Схожі новини:

27.04.2024

Фермерська професія для жінок

На Житомирщині надзвичайно популярним стає навчання на фермерські професії! Житомирська обласна служба зайнятості видала цього...

Детальніше

27.04.2024

Вирощування кавунів з розсади

У центрі України, на Кіровоградщині, фермерське господарство "Родюче" взялося за вирощування кавунів, вдосконалюючи технології та...

Детальніше

27.04.2024

Потребують сирого молока

У Болгарії зараз стикаються з дефіцитом сирого молока, бо місцеві фермери зменшили кількість своїх тварин,...

Детальніше