Вибір рубрики

Поле чекає на бавовник

05.04.2024

На Одещині вирішили спробувати вирощувати бавовник. Так, саме той, з якого виробляють улюблені джинси та футболки. Історія розпочалася з семінару в Одеському державному аграрному університеті, де експерти сказали, що у Бессарабії зараз ідеальні умови для цієї культури. І це не просто так, адже з бавовники можна виготовляти порох, а це важливо для оборонного сектору. Треба всього лише 30 тисяч гектарів для того, щоб задовольнити потреби в бавовняній целюлозі.

І ще казали, що якщо висадити бавовник на зрошуваних полях, то площа потрібна буде вдвічі менша. Та ще й без поливу можна обійтися! Закони треба трохи підправити, щоб можна було захистити права власників насіння і розібратися з реєстрацією сортів.

Якщо все вийде і законодавство встигнуть оновити, то вже в кінці квітня чи на початку травня почнуть сіяти, і можливо вже цього року буде перший врожай бавовнику. А ще планують збудувати завод з виробництва сирцю, куди інвестують від 30 до 50 мільйонів доларів. На старті вироблятимуть 1,5 тисячі тонн сирцю на рік, а потім збільшать до 6 тисяч. Ось такі плани!

Схожі новини:

03.05.2024

Тестування різноманітних сортів культур

Вже цього року група «Агротрейд» відзначиться надзвичайно масштабним планом досліджень, адже вони збираються провести 411...

Детальніше

03.05.2024

З’явилися перші сходи картоплі

Цьогорічний сезон картоплі розпочався з позитивних нот, адже погода дозволила фермерам почати посівну роботу дещо...

Детальніше

03.05.2024

Один із найкращих вишів України

Сумський національний аграрний університет потрапив до переліку 25 найкращих вишів України, чого вдалося досягти завдяки...

Детальніше