Вибір рубрики

Полтавські сири на ринку

10.04.2024

У ФГ «Фортуна-2015», що розташоване в Полтавській області, вирішили зайнятися справою, новою для себе, але такою звабливою — сироварінням. Катерина Скрильник, співвласниця господарства, поділилася, що у них на обійсті мешкає 82 корови, з яких 24 — дійні. І вони мають амбітний план переробляти молоко власними силами. Як каже Катерина, до сироваріння вони підійшли дуже серйозно, навіть обладнання для цього придбали за підтримки міжнародних грантів.

Вона з усмішкою розповідає, що не лише обладнання важливе для якісного сиру, а й що їсть корова. Залежно від корму, молоко може змінювати навіть колір! А ще вона підкреслює, що багато білка та протеїну не завжди добре для корови, важлива балансована дієта з достатньою кількістю клітковини.

Щоб молоко було найвищої якості, в «Фортуні-2015» вони відправляють його на перевірку в лабораторію у Полтаві і навіть беруть маститні проби під час кожного доїння. Але, як каже Катерина, усе це тільки початок їхнього шляху в сироваріння. Вона розповідає, що зараз середній надій молока становить 12-16 літрів на день з однієї дійної корови. Фермери активно займаються племінною роботою, купуючи худобу різних порід і розвиваючи власне поголів’я.

У «Фортуні-2015» не лише працьовиті люди, а й справжні піонери у світі сироваріння, готові до викликів і нових досягнень!

Схожі новини:

27.07.2024

Збережемо традиції рогозоплетіння

У Вінниці минулого вікенду було дуже класно! Там відбулася крута подія під назвою «Заплетемо рогозу»,...

Детальніше

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше