Вибір рубрики

Потребують сирого молока

27.04.2024

У Болгарії зараз стикаються з дефіцитом сирого молока, бо місцеві фермери зменшили кількість своїх тварин, і це вплинуло на обсяги виробництва молочної продукції. Болгарські переробники молока вже б’ють на сполох, адже їм бракує якісної сировини для виробництва.

Цікаво, що болгарські молокопереробники звертаються по допомогу до України. Вони вже зустрілися з українськими колегами, щоб налагодити контакти для імпорту українського молока, яке відповідає європейським стандартам. Арсен Дідур, виконавчий директор Спілки молочних підприємств України, зазначив, що Україна готова значно збільшити обсяги поставок до Болгарії, включаючи сухе та згущене молоко.

Він також підкреслив, що українські виробники не мають на меті конкурувати на болгарському ринку з місцевими традиційними молочними продуктами, а просто хочуть заповнити нішу сировини, якої бракує в Болгарії. Це може бути вигідно обом сторонам, допомагаючи забезпечити потреби болгарського ринку і зміцнюючи двосторонні економічні відносини між країнами.

Схожі новини:

08.05.2024

Добрива у міжсезоння дешевші

Азотні добрива в Україні значно подешевшали. З початку року країна імпортувала 542 тисячі тонн азотних...

Детальніше

08.05.2024

Засіяно демополя бавовником

В Одеській області цього року планують засіяти демополя з бавовником. Наступного сезону деякі господарства вже...

Детальніше

08.05.2024

Зміни у кліматі та їх наслідки

Посівна кампанія в Україні вже близька до завершення завдяки незвично теплій погоді, яка прискорила всі...

Детальніше