Вибір рубрики

Поєднання зелених горьхів та меду

02.03.2024

У Бериславському районі Херсонської області вже більше десятка років діє надзвичайно цікаве місце — Центр промислового горіхівництва та виноградарства. І ось, уявіть собі, тут почали створювати щось дуже оригінальне — крафтовий бальзам з горіхів! Але не з якихось там звичайних, а з незрілих, таких зелених і ще не до кінця сформованих горіхів.

Історія розповідає, що для створення цього бальзаму використовують особливий сорт волоського горіха, який вирощують самі. Цікаво, що цей сорт, який називається ІНТР, посаджений за дуже нестандартною технологією і вони дійсно пишаються цим.

А тепер головне — зелені горіхи виявилися справжньою вітамінною скарбничкою! Вони в чотири рази багатші на вітамін С, ніж чорна смородина, і в двадцять разів — ніж цитрусові. До того ж у них знайшли купу інших корисних речовин: вітаміни Р, Е, групи В, мінерали та багато інших корисностей.

А ще бальзам виробляють дуже дбайливо — методом екстракції з використанням якісного меду, без будь-якої хімії чи алкоголю.

Однак, не все так гладко. Підприємству зараз доводиться працювати в умовах, далеких від ідеальних — вони все ще відновлюються після деокупації, і через відсутність електрики довелося навіть звузити асортимент продукції. Але, незважаючи на всі виклики, вони продовжують радувати своїми унікальними продуктами.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше