Вибір рубрики

Поєднання зелених горьхів та меду

02.03.2024

У Бериславському районі Херсонської області вже більше десятка років діє надзвичайно цікаве місце — Центр промислового горіхівництва та виноградарства. І ось, уявіть собі, тут почали створювати щось дуже оригінальне — крафтовий бальзам з горіхів! Але не з якихось там звичайних, а з незрілих, таких зелених і ще не до кінця сформованих горіхів.

Історія розповідає, що для створення цього бальзаму використовують особливий сорт волоського горіха, який вирощують самі. Цікаво, що цей сорт, який називається ІНТР, посаджений за дуже нестандартною технологією і вони дійсно пишаються цим.

А тепер головне — зелені горіхи виявилися справжньою вітамінною скарбничкою! Вони в чотири рази багатші на вітамін С, ніж чорна смородина, і в двадцять разів — ніж цитрусові. До того ж у них знайшли купу інших корисних речовин: вітаміни Р, Е, групи В, мінерали та багато інших корисностей.

А ще бальзам виробляють дуже дбайливо — методом екстракції з використанням якісного меду, без будь-якої хімії чи алкоголю.

Однак, не все так гладко. Підприємству зараз доводиться працювати в умовах, далеких від ідеальних — вони все ще відновлюються після деокупації, і через відсутність електрики довелося навіть звузити асортимент продукції. Але, незважаючи на всі виклики, вони продовжують радувати своїми унікальними продуктами.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше