Вибір рубрики

Протиерозійні технології на схилах

03.06.2024

Наші поля не просто горизонтальні платформи, а часто — це схили, які, якщо їх неправильно обробляти, можуть зіграти злий жарт із ґрунтами. Але не все так погано, як може здатися на перший погляд. Анна Даниляк, експерт зі сталого розвитку, розказала, що необачне використання схилів може спричинити забруднення водойм, оскільки хімікати, які ми використовуємо, легко змиваються до найближчих річок чи озер.

Та є способи, як ми можемо обробляти схили, не шкодячи природі. Анна говорить, що важливо коригувати дози добрив відповідно до крутизни схилу і використовувати протиерозійні технології, які допоможуть хімікатам залишатись там, де їх внесено.

А ще доктор наук Андрій Ачасов ділиться, що важливо розуміти: якщо ми хочемо зберегти наші родючі землі, не можна ігнорувати проблему ерозії. Якщо ж ви вирішите орати на схилі, зробіть це обережно, поперек схилу, щоб вода не змивала ґрунт. Навіть є закони, які забороняють орати дуже круті схили, більше 7 градусів.

Такі заходи не тільки збережуть наші поля для майбутніх поколінь, а й допоможуть зберегти нашу природу чистою та здоровою.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше