Вибір рубрики

Пшениця твердих сортів

28.04.2024

В Україні цього року набирає обертів тренд на вирощування твердої пшениці, яка зазвичай використовується для виробництва макаронних виробів. Родіон Рибчинський, керівник спілки «Борошномели України», розповідає, що сільгоспвиробники активно збільшують площі під озимими та ярими сортами цієї пшениці.

За його словами, зростання інтересу до твердої пшениці може відкрити для України нові перспективи на ринку ЄС вже цієї осені. Це не лише про збільшення експорту, а й про зміцнення внутрішнього виробництва, зокрема борошна з твердих сортів пшениці. Родіон відзначає, що два українські млини вже розпочали реконструкцію, щоб налаштувати виробництво більшої кількості макаронної крупки, очікувано від 15 до 20%.

Отже, в Україні все більше уваги приділяється культурам з вищим потенціалом на міжнародних ринках, що свідчить про активну адаптацію та пошук нових можливостей у сільському господарстві.

Схожі новини:

13.05.2024

Вітчизняне морозиво за кордоном

Україна за перший квартал 2024 року продала морозива на суму майже $12 мільйонів. Обсяги експорту...

Детальніше

13.05.2024

Відновлення ґрунтів – це необхідність

Рішення для відновлення ґрунтів, розроблене українськими науковцями за підтримки Програми USAID АГРО, увійшло до четвірки...

Детальніше

13.05.2024

Розвитку сектору геопросторової інформації

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру спільно з Японським агентством міжнародного співробітництва...

Детальніше