Вибір рубрики

Реформування рибного господарства

25.04.2024

Знаєте, як наша рибальська галузь тримається стійко навіть у непрості часи? Заступник Міністра аграрної політики України Віталій Головня нещодавно поділився цікавими новинами під час форуму, де говорили про реформування рибного господарства. Виявляється, незважаючи на всі виклики, включно з повномасштабним вторгненням, наші аграрії не лише вирощували рибу, але й важливо впливали на економіку країни.

У 2022 році вони виростили понад 15 тисяч тонн риби! І хоча ціни на корми зросли, а постачання іноді були складними, вони все одно забезпечили нас важливими продуктами харчування. І це не все: за даними міністерства, оборот у рибній галузі тепер перевищує мільярд гривень!

З впровадженням реформ і аукціонів на платформі «Прозоро. Продажі», учасники ринку внесли великий вклад у держбюджет — аж 101 млн грн податків за використання водних біоресурсів у минулому році. Це круто, правда? А річне споживання риби в Україні складає 13,7 кг на людину, що, звісно, нижче світового середнього, але ми маємо потенціал для зростання.

Також цікаво, що у галузі активно працюють над відповідністю європейським стандартам. Вже проаналізовано сотні законодавчих актів ЄС, і більшість з них наші правила вже відповідають європейським нормам. Виглядає, що українська рибальська галузь на правильному шляху!

Схожі новини:

05.05.2024

Сиров’ялений продукт зі свинини

Смачний делікатес Полісся: традиційний мацик пропонують внести до культурної спадщини України На Рівненщині готують документи,...

Детальніше

05.05.2024

Свіжа спаржа на столі

Цього року сезон спаржі почався раніше, ніж очікували. У господарстві BroPRO на Дніпропетровщині почали збирати...

Детальніше

05.05.2024

Смачний яблучний концентрат

Україна продовжує імпонувати світу рекордними обсягами експорту яблучного концентрату другий рік поспіль. З липня 2023...

Детальніше