Вибір рубрики

Роботи збирають полуниці у Чехії

21.01.2024

Fravebot — робот, встановлений на сімейній фермі «Раєчек» у Брно, контролює і збирає полуницю. Однак управління та обслуговування роботів може ускладнитися, що потребуватиме інтеграції штучного інтелекту (ШІ).

На фермі використовують два типи роботів для ефективнішого та екологічнішого вирощування полуниці: Fravebot Scout для моніторингу стану рослин і відстеження стиглості та Fravebot Harvestor для збирання фруктів.

На фермі «Раєчек», крім роботів, ключову роль відіграє середовище Digital Twin від NVIDIA. Воно допомагає розробляти, моделювати і впроваджувати штучний інтелект, який має стати мозком робота. Завдяки навчанню з використанням цифрового двійника рослин і фруктів у NVIDIA Omniverse роботи здатні виявляти також хвороби та шкідників у реальному світі. Інтерфейс між реальним і цифровим світом здійснюється через відкриту цифрову бізнес-платформу Siemens Xcelerator.

Оскільки сучасні інструменти моделювання можуть також моделювати фізичні закони (наприклад, вагу полуниці), нейронні мережі робота можна навчати заздалегідь без необхідності переміщатися реальним середовищем. Такий підхід істотно прискорює процес розробки роботів і знижує витрати.

За матеріалами AgroPortal

Схожі новини:

17.05.2024

Важливість захисту соняшника та сої

На скільки важливо дбати про наші рослини? Особливо коли мова йде про соняшник та сою....

Детальніше

17.05.2024

Рекорд із експорту лохини

У 2023 році Україна встановила рекорд, експортувавши понад 4 тисячі тонн свіжої лохини на зовнішні...

Детальніше

17.05.2024

Правила сільськогосподарської політики

Рада Європейського Союзу взялася оновити правила спільної сільськогосподарської політики, і це велика новина для наших...

Детальніше