Вибір рубрики

Роботи збирають полуниці у Чехії

21.01.2024

Fravebot — робот, встановлений на сімейній фермі «Раєчек» у Брно, контролює і збирає полуницю. Однак управління та обслуговування роботів може ускладнитися, що потребуватиме інтеграції штучного інтелекту (ШІ).

На фермі використовують два типи роботів для ефективнішого та екологічнішого вирощування полуниці: Fravebot Scout для моніторингу стану рослин і відстеження стиглості та Fravebot Harvestor для збирання фруктів.

На фермі «Раєчек», крім роботів, ключову роль відіграє середовище Digital Twin від NVIDIA. Воно допомагає розробляти, моделювати і впроваджувати штучний інтелект, який має стати мозком робота. Завдяки навчанню з використанням цифрового двійника рослин і фруктів у NVIDIA Omniverse роботи здатні виявляти також хвороби та шкідників у реальному світі. Інтерфейс між реальним і цифровим світом здійснюється через відкриту цифрову бізнес-платформу Siemens Xcelerator.

Оскільки сучасні інструменти моделювання можуть також моделювати фізичні закони (наприклад, вагу полуниці), нейронні мережі робота можна навчати заздалегідь без необхідності переміщатися реальним середовищем. Такий підхід істотно прискорює процес розробки роботів і знижує витрати.

За матеріалами AgroPortal

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше