Вибір рубрики

Родючість чорноземів можна відновити

01.03.2024

За останні сто років ми трохи занапастили наш багатющий чорнозем, так що зараз треба включати голову, щоб не допустити його подальшої деградації. Науковці кажуть, що кожного року ми втрачаємо 15 тонн чорнозему з гектара, уявляєте?

Але тут є хлопці, які застосовують таку штуку, як нульовий обробіток ґрунту, або як їх ще називають «ноутільщики», і вони мають чудові результати! Наприклад, Михайло з Київщини вже 17 років не пускає плуг на свої поля і говорить, що вміст гумусу в його ґрунті збільшився з 2,7% до 4,35%. Він каже, що зараз не час гнатися за рекордними врожаями, а треба думати про відновлення ґрунтів.

І Андрій з Дніпропетровщини теж у цій темі. Він вже 20 років не вносить хімію на свої поля, крім страхових гербіцидів, і каже, що проблем з вирощуванням культур у нього не виникає. Його рослини здорові, стійкі до всього: і до сухості, і до морозів, і до шкідників.

Так що, друзі, мабуть, пора нам всім задуматися про те, як ми обробляємо свої поля. Може, варто піти шляхом цих розумних аграріїв і дати нашим ґрунтам шанс на оновлення?

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше