Вибір рубрики

Рослинам потрібна волога

09.03.2024

Аграрії з Херсонщини та Миколаївщини отримали круту можливість зробити свої поля ще продуктивнішими, завдяки подарунку від добродіїв з Японії та проєкту «Згуртовані громади» від USAID. Вони вперше в Україні спробують на своїх полях супергерой серед добрив – сорбент EF Polymer. Цей хлопець не просто утримує вологу в ґрунті, як казковий скарб, а ще й перетворюється на поживні речовини, коли його місія завершена. І все це – звичайно, з нульовою шкодою для природи.

Завдяки щедрості понад 50 донорів з японського Окінави, наші аграрії отримають 5120 кг цього диво-сорбенту, що має стати в нагоді, особливо після того як Каховська ГЕС перестала бути джерелом життя для місцевих полів. Це не просто про вологу, це про шанс на більшу врожайність у тих місцях, де кожна крапля на вагу золота.

EF Polymer – це не якесь там звичайне добриво, це справжнісінький органічний гідрогель, виготовлений з натуральних відходів, типу шкірки фруктів. І якщо ти думаєш про воду як про щось цінне, то з цим товаришем можна забути про щоденні поливи, бо він утримує вологу як справжній вологозберігач і дозволяє скоротити її використання на цілих 40%. А коли його час мине, він перетворюється на добриво, що ще й дозволяє заощадити на підживленні.

Це не просто інновація, це майже чудо, яке вже довело свою ефективність у багатьох куточках світу, де вода – на вагу золота. І ось тепер наші фермери зможуть особисто переконатися в цьому, збільшивши врожайність на своїх полях і давши більше шансів для розвитку аграрного сектору України.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше