Вибір рубрики

Розвиток молочного бізнесу

31.03.2024

О, говорили про молоко? Сергій Вовченко з «Молочного альянсу» розклав все по поличках. Виявляється, працювати з великими виробниками молока набагато зручніше, ніж з маленькими кооперативами. У нас тут справа така, що велике господарство – це як міні-фабрика на колесах: ресурсів більше, кормів краще, спеціалісти з топовим досвідом. А фермер з 40-50 корівами, як каже Вовченко, до таких масштабів не дотягує.

І ще він пригадав, як раніше молоко збирали по селах. Це була ціла епопея: машина щоранку мусила об’їхати купу сіл, щоби зібрати молоко, і влітку з цим була особлива біда через температуру. Тепер, працюючи з холдингами, одна ферма дає цистерну якісного молока, яке йде на виробництво сиру та іншої продукції. До речі, молоко від простих людей теж потрібно приводити до ладу, тож в підсумку ціна вирівнюється.

А ще Вовченко зауважив, що війна трохи зменшила кількість корів у великому секторі, але зате зросла їхня продуктивність. Зараз у тренді корови, що дають 10-12 тисяч літрів молока на рік, а якщо ще й держава підтримає, то молочний бізнес буде розвиватися ще крутіше. Отакі пироги!

Схожі новини:

17.10.2024

Лохина смачна і корисна

України давно знаходиться серед лідерів країн-еспортерів лохини.За темпами зростання експорту ми опинилися у трійці світових...

Детальніше

16.10.2024

Ситуація зі свинарством

Ситуація зі свинарством в Україні залежить від соціально - екаономічного стану. Поголів'я свиней, її килькість...

Детальніше

15.10.2024

Гурмани полюбляють український часник

Український часник сорту «Любаша» тепер експортують у Японію. Компанія mVm Shoji Co. Ltd з міста...

Детальніше