Вибір рубрики

Розвиток молочного бізнесу

31.03.2024

О, говорили про молоко? Сергій Вовченко з «Молочного альянсу» розклав все по поличках. Виявляється, працювати з великими виробниками молока набагато зручніше, ніж з маленькими кооперативами. У нас тут справа така, що велике господарство – це як міні-фабрика на колесах: ресурсів більше, кормів краще, спеціалісти з топовим досвідом. А фермер з 40-50 корівами, як каже Вовченко, до таких масштабів не дотягує.

І ще він пригадав, як раніше молоко збирали по селах. Це була ціла епопея: машина щоранку мусила об’їхати купу сіл, щоби зібрати молоко, і влітку з цим була особлива біда через температуру. Тепер, працюючи з холдингами, одна ферма дає цистерну якісного молока, яке йде на виробництво сиру та іншої продукції. До речі, молоко від простих людей теж потрібно приводити до ладу, тож в підсумку ціна вирівнюється.

А ще Вовченко зауважив, що війна трохи зменшила кількість корів у великому секторі, але зате зросла їхня продуктивність. Зараз у тренді корови, що дають 10-12 тисяч літрів молока на рік, а якщо ще й держава підтримає, то молочний бізнес буде розвиватися ще крутіше. Отакі пироги!

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше