Вибір рубрики

Розвиток плодово – ягідного сектору

01.05.2024

Україна має неймовірні можливості для розвитку плодово-ягідного сектору, завдяки своєму різноманіттю ґрунтово-кліматичних зон, що дозволяє вирощувати різноманітні культури. Тарас Баштанник, президент Української плодоовочевої асоціації, під час конференції зазначив, що Україна має великий потенціал, порівняно навіть з такими аграрними гігантами як Нідерланди.

Він висловився про успішну реалізацію грантових програм, які стимулюють розвиток плодово-ягідних насаджень. Однак зазначив, що грантова програма на теплиці, хоч і є корисною, потребує додаткового вдосконалення та адаптації до українських реалій, особливо в частині вирощування ягід. Він також підкреслив важливість продуманого підходу до інвестицій у цю галузь, зважаючи на високі ризики і потребу в диверсифікації бізнесу аграріїв.

Ці коментарі висвітлюють як перспективи, так і виклики, з якими стикаються українські фермери, і наголошують на необхідності державної підтримки і розвитку адекватних умов для зростання цієї важливої галузі.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше