Вибір рубрики

Ринок продажу землі

24.04.2024

Схоже, перші три місяці роботи ринку землі в Україні для юридичних осіб пройшли без особливих сенсацій. Хоча багато хто побоювався, що землю почнуть масово скуповувати, наразі це залишається лише побоюванням. Звісно, висновки робити зарано, адже ринок землі пройшов через чимало випробувань: від обмеженого запуску та військових дій до логістичних проблем і фінансових труднощів аграріїв.

Цікаво, що, незважаючи на можливість купувати значні площі, великі агрохолдинги продовжують віддавати перевагу оренді, не прагнучи до розширення через прямі купівлі. Так, наприклад, у «ТАС Агро» зазначають, що нові правила мало вплинули на їхню діяльність, адже основна маса земель все одно перебуває в оренді. І хоча деякі орендодавці все ж захотіли продати свої паї, масового явища це не стало.

Цікаво також, що дані показують невелику активність у продажах землі — бізнес лише на початку шляху вивчає можливості ринку, і значні угоди ще попереду. І як нагадують експерти, не варто сприймати ситуацію однозначно, адже правила гри тільки починають формуватися, і ринок обіцяє бути динамічним і цікавим.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше